Sweden Academy

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag att Sweden Academy fungerar på min dator?

Sweden Academy fokuserar på din användarupplevelse. För att göra det så enkelt och lätt för din del har vi valt en teknisk plattform som endast kräver en webbläsare och en uppkoppling till internet. Kan du titta på film på YouTube? Ja då kan du använda SwedenAcademy oavsett om du kopplar upp dig från din dator, din läsplatta eller din smartphone.

Rekommenderade webbläsare Då SwedenAcademy är helt webbaserat är de enda kraven en bra webbläsare. De flesta fungerar bra men tumregeln är ändå att du har en uppdaterad version.

  • Internet Explorer 9 eller senare
  • Firefox 10 eller senare
  • Chrome 18 eller senare
  • Safari 4 eller senare

Uppkopplingshastighet Innehållet i SwedenAcademy kräver olika mängd bandbredd beroende om du surfar från en smartphone, lästplatta eller dator. Tumregeln är att snabbare uppkopplingshastighet är bättre men tjänsten använder progressiv nedladdning vilket innebär att du har tillgång till allt material även på en långsam uppkoppling. Har du möjlighet, välja då en uppkoppling om minst 1 Mbit/s och för att se vår vår bästa bildkvalitet rekommenderas en internetuppkoppling om minst 10 Mbit/s.

Hur blir jag medlem i Sweden Academy?

Klicka på "bli medlem" på startsidan

Hur gör jag för att logga in?

A) Klicka på Logga in längst uppe till höger på sidan.
B) Fyll i dina uppgifter.
C) Klicka på Logga in.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur återställer jag det?

A) Klicka på Logga in längst uppe till höger på sidan.
B) Klicka på Glömt ditt lösenord.
C) Följ uppgifterna på skärmen
D) Om du inte fått mailet inom ett par minuter, kolla en extra gång i din skräppost. Ibland kan denna typ av mail misstolkas som det.

Jag får ingen bild?

A) Stäng ner och starta om din webbläsare, prova igen.
B) Töm dina temporära internetfiler, stäng ner din webbläsare och prova igen.
C) Försök gå ut på YouTube och titta på någon film där, fungerar det fortfarande inte ta kontakt med din internetleverantör.

Bilden buffrar eller är släpig?

Våra kurser levereras företrädesvis via progressiv nedladdning och då kan detta fenomen inte förekomma. Dock kan det hända att bilden buffrar eller släpar vid livesändning då vi använder strömmande media. Om bilden buffrar eller är släpig kan du lösa problemet genom att välja enlägre bildkvalitet. Datorn tar då mot en ström som är lättare för datorn att orka med att hantera. Välj 360p eller 240p.

A) Gå in på www.bredbandskollen.se och kontrollera att du har en internethastighet nedströms om minst 1 Mbit/s.

B) Problem kan även uppstå om någon använder ett trådlöst nätverk av äldre modell, har väggar som skymmer sikten mellan dator och router alternativt har konfigurerat inställningarna på routern felaktigt. Pröva då att använda en kabelbaserad internetförbindelse alternativt en N-router med stöd för att prioritera videoströmmar. En mobil eller trådlös internetförbindelse varierar mer i hur jämn hastigheten på förbindelsen är jämfört med en fast internetförbindelse. Därför kan det börja buffra eller hacka då kvaliteten på tjänsten varierar..

C) Prova att använda en kraftfullare dator med ett kraftfullare grafikkort. Äldre datorer med grafikkort utan hårdvaruaccelerering kan få bekymmer om processorn är svag. Symptomen på detta är att bilden kommer vid för svag datorkraft inte att buffra utan bilden upplevs snarare som släpig vid panoreringar och när någon i bild rör sig. Om din dators tekniska specifikationer ligger på gränsen för att klara av Föredrag.se kan det vara värt att stänga av alla program som går i bakgrunden och använda en webbrowser som kräver lite datorkraft, exempelvis Google Chrome.

D) Om du har många flikar öppna i din webläsare så kan du prova att stänga ner alla flikar utom SwedenAcademy. För många öppna flikar kräver onödigt mycket kapacitet v din dator.

E) Om du sitter på ett hemmanätverk bör du titta igenom inställningar och manual för din hemmanätverk för att säkerställa att felet inte finns lokalt hos dig i ditt näverk. Ofta kan problem lösas genom att du stänger av din router och låter strömsladden vara urdragen i 20 sekunder innan du slutligen startar om routern. Notera att det kan ta upp till någon minut innan ditt internet fungerar stabilt efter det att du startat om din router.

Jag får inget ljud?

Skälet till att du inte får ut ljud kan vara många. Pröva följande steg ett och ett:
A) Se till så att volymen i spelaren är uppdragen till max.

B) Se till så att volymen på datorn är uppdragen till max.

C) Om du vill ha ut ljud ut ur din bärbara dator eller läsplatta ska du se till så att ingen ljudkabel finns inkopplad i din dator/läsplatta. Drag ut alla ljudsladdar.

D) Om du använder en extern ljudanläggning ska du se till så att rätt ljudkabel är rätt ansluten både i datorn, i förstärkaren/den aktiva högtalaren och i förekommande fall mellan förstärkaren och högtalaren. Vidare ska du se till så att volymen är uppdragen på förstärkaren och att rätt ingång på förstärkaren är vald.

Jag vill föreslå en förbättring. Hur gör jag?

Skicka gärna ett mail till info@SwedenAcademy.com Vi uppskattar verkligen ditt bidrag att göra tjänsten bättre!

Vem kan bli medlem i Sweden Academy?

Sweden Academy och dess innehåll är okontroversiellt och alla som har tillgång till en e-post adress är välkomna som medlemmar i Sweden Academy.